info_outlineHogyan alkalmazzuk a Green Glue-t:

A Green Glue felhasználását úgy alakították ki, hogy nem igényel szakembert és speciális eszközöket. Sajátkezű kivitelezés során is egyszerűen és könnyedén alkalmazható. A Green Glue viszkoelasztikus csillapító anyagot két tábla 12mm-es gipszkarton (de lehet más szárazépítési anyag is pl: OSB, pozdorja, MDF,….) között kell alkalmazni. Az így kialakított szerkezetben a Green Glue jelentősen csökkenti a rezgések terjedését, ezáltal a hanghullámok közvetítését. A hanghullámok energiáját hővé alakítja át.

content_cutAlkalmazás lépései új építésű falazatnál:

A Green Glue egy nagyon egyszerű és költséghatékony módszer arra, hogy jelentősen megemelhetjük a gipszkarton falak hangszigetelő képességét. Akár 90%-al is javíthatjuk a fal hanggátlását. Ehez mindössze kb. 3mm Green Glue-t réteg kell elhelyeznünk a dupla gipszkarton tábla közé.

  1. Készítsük el a falazat vázszerkezetét fa vagy fém profilok felhasználásával. Ügyelve, hogy a szerkezet sehol se érintkezzen közvetlenül az épülettel. Elválasztásra használjunk Green Glue Joist Tape szalagot.
  2. A szokásos módon gipszkartonozzuk be a falazat mindkét oldalát. Ügyelve arra, hogy a gipszkarton táblák ne érimtkezzenek a padlóval, plafonnal, oldalfalakkal. Mindenütt 3-6mm rést hagyva. A szerkezet belsejében helyezzünk el megfelelő hangcsillapítású kitöltő anyagot.
  3. A táblák illesztési hézagait a lehető legjobb eredmény elérése érdekében töltsük ki Green Glue Sealant-tel.
  4. A következő réteg gipszkarton tábla hátoldalára nyomjunk Green Glue Compound hangszigetelő anyagot. A minimális mennyiség 1 tubus / 3 m2. De a jobb eredmény elérése érdekében ezt növelhetjük 3 tubus / 3 m2-ig. Nagyobb mennyiségnél már romlik a hatásfok. Jól követhető a felhasználás során, ha 1 vagy 2 tubus/gipszkarton tábla mennyiséggel dolgozunk. A felhordásnál nem szükséges egyenletesen szétteríteni a hangszigetelő anyagot. Elegendő ha „összelocsoljuk” a tábla hátoldalát úgy, hogy mindenhova kb. azonos mennyiség jusson.
  5. Helyezzük fel a második réteg gipszkartont az első rétegre, úgy hogy a táblák illesztései „kötésben” legyenek. Csavarokkal rögzítsük a második réteget is. Padlónál, mennyezetnél és a falaknál ügyeljünk a 3-6 mm hézag megtartására. Körbe meghagyott 3-6 mm hézagot töltsük ki Green Glue Sealant tömitőanyaggal.A „szilikonozásnál” ismert módon húzzuk el a sarokillesztéseket.
  6. A Green Glue Sealant megszilárdulása után festhető.

content_cutAlkalmazás előtét falaknál:

A Green Glue az új építésű falakhoz hasonlóan költséghatékony és könnyen kivitelezhető módszert kinál hanggátló előtétfalak építéséhez. Az előtétfal dupla gipszkarton rétege között alkalmazva mindössze 3mm-t ad hozzá a fal vastagságához miközben jelentősen emeli annak hatásfokát.

1. Készítsük el az előtétfal vázszerkezetét fa vagy fém profilok felhasználásával. Melyeket rugalmas alátámasztású pontszerű rögzítéssel esősítünk a meglévő oldalfalhoz. Ügyelve, hogy a szerkezet sehol se érintkezzen közvetlenül az épülettel. Elválasztásra használjunk Green Glue Joist Tape szalagot.

2. A szerkezet belsejében hézagmentesen helyezzünk el megfelelő hangcsillapítású szálas kitöltő anyagot.

3. Vázszerkezetet borítsuk be gipszkarton lapokkal. Ügyelve arra, hogy a gipszkarton táblák ne érintkezzenek a padlóval, plafonnal, oldalfalakkal. Mindenütt 3-6mm rést hagyva.

4. A táblák illesztési hézagait a lehető legjobb eredmény elérése érdekében töltsük ki Green Glue Sealant-tel.

5. A következő réteg gipszkarton tábla hátoldalára nyomjunk Green Glue Compound hangszigetelő anyagot. A minimális mennyiség 1 tubus / 3 m2. De a jobb eredmény elérése érdekében ezt növelhetjük 3 tubus / 3 m2-ig. Nagyobb mennyiségnél már romlik a hatásfok. Jól követhető a felhasználás során, ha 1 vagy 2 tubus/gipszkarton tábla mennyiséggel dolgozunk. Felhordásnál nem szükséges egyenletesen szétteríteni a hangszigetelő anyagot. Elegendő ha „összelocsoljuk” a tábla hátoldalát úgy, hogy mindenhova kb. azonos mennyiség jusson.

6. Helyezzük fel a második réteg gipszkartont az első rétegre, úgy hogy a táblák illesztései „kötésben” legyenek. Csavarokkal rögzítsük a második réteget is. Padlónál, mennyezetnél és a falaknál ügyeljünk a 3-6 mm hézag megtartására.

7. Körbe meghagyott 3-6 mm hézagoz töltsük ki Green Glue Sealant tömítőanyaggal. A „szilikonozásnál” ismert módon húzzuk el a sarokillesztéseket. A Green Glue Sealant megszilárdulása után festhető.